MANSERÄP

STORY, PHOTOS & FILM

ELIAS MARKKULA

 

”Räppi on jotenki sellasta musaa, että se ikään kun pakotti itekkin kokeilee heti räppäämistä.”

haamu4.jpg

”Jotenkin mun on hyvin vaikeeta ollu aina räpätä omiin biitteihin. Kun istuu 5 tuntia, 6 tuntia putkeen jonkun biitin äärellä niin sen jälkeen on aika vaikee saada inspistä kirjottaa siihen biisiä. ”

haamu1.jpg

“Mulla on sellanen mielenkiintonen harrastus kerätä noita neukkuvinskoja.”

“Jos neukkufunkkilevyjä haluaa löytää niin täytyy oikeestaan mennä Venäjälle ettiin niitä. Suomessa on aika vähän niitä. Ei tänne oo kulkeutunu niitä. Jos miettii suomalaisia vodkaturisteja ketkä on käyny siellä 70- 80-luvulla Pietarissa ja Moskovassa, niillä on ollu se yks kauppa missä ne on saanu käydä ostaa tuliaisia, Berjozka niminen kauppa. Sinne oli tosiaan aika pienellä kädellä valittu vinyyleitä myyntiin ja jos oli niin ne oli just niitä tunnetuimpia neuvostoarmeija kuorovinyylejä. Ei siellä hirveesti mitään jazz, soul, tai funk levyjä ollu.”

“Venäläisillä on itellä vähän kaksjakonen suhtautuminen omaan menneisyyteensä ja sen ajan musiikkiin. Et mä joskus kysyin yheltä levykauppiaalta et onks teillä jotain neukkufunkkia tai soulia ni se vaan nauro ja sano et eihän täällä mitään semmosta oo tehty ees."


haamu3.jpg

“Haamu on aikalailla mua omaa itteeni, ehkä tietty värityskirjan kanssa pikkasen."