MANSERÄP

STory & FILM

ELIAS MARKKULA

PHOTOS

TEEMU HELJO

 

”Nykyään kun julkasee Kalle Kinos nimellä niin se on joka biisissä minä joka on äänessä, eikä mikään mun kehittämä tyyppi. Mää en sellaseen alter-ego räppiin enää syty. Se on menny henkilökohtasemmaks itellä toi musiikintekeminen. Et semmonen perinteinen battlerappi niin mää en saa siitä enää mitää. Semmonen b-boy battlejuttu, et mun riimit räjähtää ja kaikkee, niin mää en saa siitä mitään. Mää haluan puhua ihmisyydestä ja miettiä sitä et miks me ollaan tämmösiä kun me ollaan. Sellasista asioista oon nyt viime aikoina kirjottanu. Ihmisen mieleen ja käytökseen ja sosiaalipoliittisiin juttuihin liittyviä asioita.”

"Se on menny henkilökohtasemmaks itellä toi musiikintekeminen."

”Yleensä parhaat biisi-ideat syntyy sillon kun ei ees mieti musiikkia. Sillon kun sää oot kynän ja lehtiön kanssa sillain, et tänään tehään musaa niin ei välttämättä synnykkään sitä parasta biisiä. Tekstiä syntyy kyllä. Parhaat ideat biiseihin syntyy ties koska ja ties missä. Tänne studiolle ne tullaan sit toteuttaan. Toki tääläkin [studiolla] iskee inspis joskus, mut usein jos alkaa tekeen jotain biisiä jossa on joku konsepti, jotain muutakin kun perinteistä räppipousia ja läpyskää niin siihen on kypsyny idea jo pidemmän aikaa ja se toteutetaan vaan täällä. Se riippuu ihan kappaleesta miten se syntyy. Joskus kuulee jonkun rytmin, josta saa välittömästi idean. Ehkä useimmiten se biisin aihio on mielessä jo valmiiks ja sit sille tekstille etitään sopiva alusta.”

”Mä haluun kuitenki olla sillai juurtunu. Kuulostaa siltä et mulla on juuretkin tässä jutussa. Mä en haluu muuttua jokasen trendin mukaan. Mut tyyliin se et mä teen trap-biitille jonkun jutun ei tarkota heti et wow wow nyt sä aloit tekeen tätä. Mää ihmettelen sitä asennetta mikä on. Et jos joku rokkityyppi tekee punk-biisin nii ei sitä kaikki nosta älämölöö et miks sä teit näin. Tai et nyt sä oot punkkari. Et se millasille rytmeille tulee tehtyä on ihan päivästä ja fiiliksestä kii. Sellanen perus vastakkainasettelu mikä on et tehäänkö boom-bappia, mikä on niinku oikeeta hip-hoppia vai nyt sit tätä trappia. Ei ne vaihtoehdot oo siinä. Mun mielestä kaikkien ois kaiverrettava se oma ura, se omanlainen soundi. Ei sen tarvi olla suomalaista perinnemusiikkia, se voi olla aitoo muutenkin.”

"Mun mielestä kaikkien ois kaiverrettava se oma ura, se omanlainen soundi. Ei sen tarvi olla suomalaista perinnemusiikkia, se voi olla aitoo muutenkin."