PEN PALS

TEXT

ELIAS MARKKULA

PHOTOS

VILLE-PETTERI MÄÄTTÄ

 

DUMBØ Pen Pals. We sent a handwritten letter to a band called VVV. This was their answer. Transcript included in Finnish.

vvv7.jpg

Oltiin vappuna 2011 Ukkohallassa yhdissä mökkibileissä alottamassa meidän ekaa keikkaa Keräsen kanssa (ei oltu ees reenattu koskaan ja soitettiin covereita kovalla säröllä ja meiningillä). Piti keksiä nopeasti joku nimi bändille, ehotin sitten nimeä “Vitun kova vasara”. Se oli hyvä. Huusin mikkiin, että me ollaan vitun kova vasara eli VVV. Nimessä ei monen mielestä ole järkeä sen epäkohdan takia, mutta se keksittiin hetken mielijohteesta sen enempää ajattelematta, joten mitä voi olettaa? Kaikki tekee päätöksiä hetken mielijohteista, eikä silloin usein mitään kaksista synny. Meistä nimi on helvetin hyvä. Järjettömyyttä ja epäkohtia näkee joka puolella ja paljon suuremmissa ja tärkeämmissä asioissa ihmisten hyvinvoinnin kannalta, joten meidän tapauksessa “virhe” on mitätön.


vvv6.jpg
vvv8.jpg

Soiteltiin Kerastoon kanssa pari vuotta kahdestaan, mutta sitten vanhoina amiksina kaivattiin bassoa peliin. Muge harjoitti hengenvaarallisia stunttejaan Ukkohallassa samoissa porukoissa ja osasi rokata, joten jäsenmäärän nousu kolmeen kävi kuin itsestään. Haaveiltiin myös lead-kitaristista ja 2015 Ukkohallaan ilmestyi viiksekäs, tyylikäs herrasmies, josta identiteettiään suojellaksemme käytämme nimeä Kunnan mies (ei kunnon). Jätkä osasi rokata ja oli loistava persoona, joten ei paljon pitänyt miettiä. Alusta asti meitä on auttanut eräs Mikkovainaa, joka managerin tittelin saatuaan lähti Australiaan. Se varmaan uskoo meihin niin paljon, että ajattelee voivansa viettää highclass elämää siellä loppuvuodet meidän ansiosta.

vvv5.jpg
vvv3.jpg
vvv4.jpg
vvv13.jpg
vvv9.jpg

Nuori, paikkaansa haeskeleva, energinen neito, joka kokee tulevansa rajoitetuksi ihmisten parissa. Turhautumisen tunne saa hänet ilkivaltaisiin tekoihin, mutta kohdatessaan kaltaisensa ihmisjoukossa hän hullaantuu vapaudesta olla oma itsensä. Ja sitähän rokkaaminen on, aidon tunteen purkamista näyttävästi. Aidot ihmiset jäävät mieleen, eikä heitä unohda koskaan.


vvv2.jpg
vvv11.jpg
vvv12.jpg